//Care sunt avantajele de polenul de pin

Care sunt avantajele de polenul de pin

Cum te va ajuta polenul de pin?

Datorita caracterului său adaptogen, polenul de pin va avea grijă exact de nevoile organismului dvs. și își va aplica acțiunea în sectoarele unde acest lucru este necesar. Ca aliment polenul de pin poate fi consumat în cantități mari, ca să fie extrasă gama largă a vitaminelor ți mineralelor, pe care le conține substanța aceasta – vitamină A, vitamină B caroten, B1, B2, B3, B6, acid folic, vitamină D, vitamină E. mineralele numeroase includ Calciu, Cupru, Fier, Mangan, Magneziu, Molibden, Fosfor, Potasiu, Seleniu, Silice, Sodiu și Zinc. În plus, polenul de pin conține aproape 20 de aminoacizi, dintre care opt sunt esențiali pentru organism. Știți ce înseamnă acest lucru? Polenul de pin este o proteină completă!

Pe lângă faptului, că polenul de pin este un aliment super bogat de vitamine și minerale, dar de asemenea este și un leac, care poate fi consumat într-o perioadă îndelungată, iar acesta se ivește și un mijloc de întărire a funcțiile de protecție ale corpului, ajutând la prevenirea unor stări degenerative. Polenul de pin întărește sistemul imun și funcționarea glandelor cu secreție internă, reduce colesterolul, stimulează regenerarea ficatului. Polenul de pin are și funcție anti-inflamatoare, are un efect pozitiv asupra sistemului osos și o acțiune antitumorală.

O altă proprietate importantă a polenului de pin, la care ar trebui s-o acordăm atenție, este caracterul androgenic al acestuia. Astă înseamnă, că acesta are capacitatea de-a ridica nivelul de testosteron, fiind o sursă naturală de hormon masculin. Acest fapt prezintă o invenție semnificativă, pentru că sursele de testosteron din natură sunt destul de puține fiind rar întâlnite. Polenul de pin ridică nivelurile de testosteron în sânge și ține în echilibru raportul între androgeni și estrogeni. Acest afect asupra echilibrul hormonal are drept cauză conținutul de steroli în polenul de pin. Sterolii sunt steroizi vegetali, care ajută pinii în creșterea și dezvoltarea jucând un rol important la organismul uman.

Polenul de pin poate ajuta la micșorarea și regularea prostatei, când este vorbă de una mărită. Proprietatea adaptogenică a polenului are exact această funcție – datorită consumului lui dimensiunile prostatei mărite se vor micșora sau mărite în cazurile când există un pericol de atrofiere sau este foarte mică. Polenul de pin conține și steroid, care este activ contra cancerul mamar și al prostatei. Acesta împiedică și oprește creșterea celulelor de cancer și multiplicarea lor.

Pentru că polenul de pin este androgen, s-a format părerea, că acesta este în folosul numai al bărbaților. Acest lucru nu este adevărat! Polenul de pin conține fenilalanină, care este asociat cu neurotransmițătorii din creier. Fenilalanină stimulează nivelurile de dopamină din creier fiind precursor de L-dopa (levodopa) L-dopa este un aminoacid natural, cunoscut prin acțiunea sa specială asupra libidoul și satisfacția la femei. Polenul de pin conține arginină, care îmbunătățește fertilitatea femeilor și a bărbaților, stimulând și eliberarea hormonului de creștere.

Înțelegerea, că numai bărbații au nevoie de testosteron sub forma de supliment alimentar prezintă și ea un mit. La femei poate fi observat un deficit de testosteron, ceea ce aduce la o mulțime boli ca fiind lipsa de libido, oboseala, stare sufletească proastă/excitabilitate, modificări ale corpului inexplicabile, tulburări de somn ș.a. Pentru femeile este foarte important de-a menține niște niveluri sănătoase de testosteron în organism. Acest lucru devine și mai important, când femeia intră în perioadă de menopauză. Această perioadă este legată de o scădere semnificativă a nivelurilor de testosteron, ceea ce ne explică de ce femeile sunt lipsite de poftă de sex și de ce stările lor sufletești se schimbă așa de brusc. Polenul de pin ar fi suplimentul perfect pentru femeile aflate la menopauza, în rolul unui mijloc de ajutor împotriva simptomelor și disconfortului, care se asociază cu această perioadă.

Polenul de pin poate fi folosit și pentru uz extern – tratează cu succes stările pielii de orice tip. Poate fi pregătit sub formă de crem și aplicat direct pe piele în caz de eczemă, acnee, impetigo și tăieturi. Arginina din polenul de pin ajută de asemenea și pentru îmbunătățirea problemelor dermatologice.

Acest articol prezintă numai o scurtă trecere în revistă asupra efectul vindecător și terapeutic, pe care polenul de pin vă poate asigura. Atât la bărbați, cât și la femei polenul poate ridica libidoul și gradul general de vitalitate, să încetinească îmbătrânirea, să ridice nivelurile energetice și facultățile mintale.

Independent de modul ales de-a consuma polenul de pin, vă veți convinge rapid, că acesta este un super aliment exclusiv de important, care va îmbunătăți în mod semnificativ regimul alimentar al dvs.

By |2019-12-16T20:40:25+00:00decembrie 16th, 2019|Categories: Боров Прашец|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment