//Stabilizarea nivelurilor de testosteron la bărbați și femei

Stabilizarea nivelurilor de testosteron la bărbați și femei

Polenul de pin este cea mai bogata sursa de testosteron extrasă dintr-o plantă. Din moment ce aceasta este componenţa fertilizătoare a pinilor , acesta este propice pentru dezvoltarea și creșterea la toate fiinţele vii de la plante la oameni și animale. Polen de pin intră  şi în compoziția unor produse farmaceutice destinate tratamentului unor niveluri scăzute de testosteron la bărbaţi si femei.

Nivelurile scăzute de testosteron la ambele sexe pot conduce la niveluri crescute ale a colesterolului rau LDL, îmbătrânirea prematură, pierderea de ţesuturi şi mase osoase,  la niveluri de pic a  glucozei din sânge, scăderea nivelului de energie anaerobă, creștere în greutate și disfuncții sexuale. La bărbati, testosteronul scazut poate creşte şansele de a dezvolta cancer de prostata, ca urmare a creşterii estradiolului în organism.

Motivele pentru testosteronul scăzut  la ambele sexe sunt variate. Pentru bărbatii, cei mai importanți factori care-l influențează sunt dieta si de varsta. In anii 30 și 40, bărbatii, in general, trec prin andropauză – un termen inventat la sfarsitul anilor 1960, ceea ce inseamna menopauza de sex masculin sau scădere în sinteza de hormoni androgeni, in special testosteron. Nivelurile scăzute de testosteron cum la bărbaţi , aşa şi la femei, foarte des sunt asociate cu consumul excesiv de alimente care conțin fitoestrogeni.

Polenul de pin imbunătăţeste echilibrul hormonal al sistemului endocrin, neutralizează efectele perturbatoare, îmbunătățind astfel calitatea vieții. Acest lucru se întâmplă în principal prin fito-androgeni conținute în polenul de pin, inclusiv androstendion, testosteron, dehidroepiandrosteron (DHEA), și androsteron. Starea generală în boli cum ar fi diabetul, colesterolul ridicat şi oboseala se îmbunătățeşte  cu administrarea rutină de polen de pin.

By |2017-05-04T08:07:23+00:00mai 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment