//Polen de pin Vs. Polen de albine

Polen de pin Vs. Polen de albine

Polenul de albine

Aproape nu există un om care nu a auzit despre polenul de albine și beneficiile sale. Este un aliment natural, nu medicament , și totuși are un efect de vindecare puternic asupra organismului uman. Timp de decenii, mulți oameni din întreaga lume consumă diverse produse cu polen de albine. Este unul dintre cele mai populare suplimente nutritive pentru energie si stare generală de sănătate. Oamenii de știință au demonstrat că o persoană poate supraviețui și a menține o sănătate bună, dacă sunt  consumate numai apă și polen și sunt de acord că utilizarea regulată poate prelungi in mod semnificativ viaţă. Există unele îngrijorări cu privire la polenul de albine, care trebuie remarcate.

Polenul de albine se colectează în principal, din plantele cu flori slabe sau cele care mor în fiecare an. Compoziția sa chimică variază în funcție de speciile de plante, sezonul  și localizarea geografică. Aceștia sunt factori esențiali pentru consistența și calitatea polenului de albine.

Albinele nuau capacitatea  de a alege cele mai bune și curate surse de polen.

Insectele  colectează  polenul  în gură, folosind saliva lor. Hormonii lor pot provoca reacții alergice.

Multe dintre produsele cu  polen de albine conțin contaminanți din insecticide, pesticide, îngrășăminte, hormoni animale și metale grele, ca rezultat direct al poluării mediului.

Apicultorii folosesc o diferite  pesticide sintetice si antibiotice pentru combaterea dăunătorilor în stupi.

Zonele în care sunt crescute albinele adesea  sunt stropite cu insecticide, pesticide și îngrășăminte care afectează produsul final.

Un dezavantaj serios a  polenului de albine este că, atunci când trece prin diferite etape de extracție și depozitare, calitatea acestuia se deteriorează. În funcție de tipul tehnologiilor  aplicate de dobândire, prelucrare și depozitare, polenul poate păstra calitățile sale timp de mai multe luni, dar le-ar putea pierde şi după câteva zile. Doar 5% din componentele active ale polenului de albine se absorb în sistemul digestiv. 95% se pierde. Acest lucru înseamnă că, pentru a obține beneficiile de polen de albine, trebuie să  fie consumate cantități mari, ceea ce este mai scump.

În compoziția polenului de albine intră aproximativ 96 de substanțe nutritive.

Controlul  calităţii polenului de albine este dificil și în cele mai multe situații imposibil.

Polenul de pin

Polenul de pin chinezesc  este considerat „Regele polenului de flori“, deoarece conține peste 260 de substanțe bioactive. Există diferențe mari  între  polenul de pini și polenul de albine. Polenul de albine a fost considerat unul din produsele naturale cele mai bogate in nutrienţi pana in 1995, atunci când cercetarea și tehnologia  au făcut  posibilă asimilarea polenului de pin de organismul uman. Acesta are un perete celular foarte rigid și atunci când este administrat sub forma sa brută, nu se asimilează aproape nimic . Numai în 1995, tehnologia face posibilă distrugerea peretelui celular,  precum  la momentul  de faţă atinge o puritate de 99% a materiei prime  și 99%  asimilare de organismul uiman.
Polenul de pin din China este de tipul Pinus Massoniana, un tip rar de pin, care crește în principal în China.

Pinul pe tipul Pinus Massoniana este descris ca fiind unul dintre cele mai sănătoase, mai puternice și cele mai longevive organisme de pe Pământ. Aceasta poate să crească în condiții foarte dificile, rămânând frumos, puternic și sănătos. Această protecţie, forţa  puternică și  conţinutul bogat în substanțe nutritive sunt cuprinse în codul genetic al a polenului de pin, care poate fi folosit de oameni pentru a obține aceleași rezultate.

Învelișul exterior al polenului de pin (armura lui) este atât de puternic, încât chiar și după înmuierea în sodă caustică, fiert în apă sau expus la niveluri ridicate de radiații, nimic nu pătrunde în miezul interior.

Polenul de pin chinezesc provine dintr-o zonă care este cu cele mai pure surse de apă, aer, precum și cu cele mai bogate soluri. De caceea , compoziția sa chimică este stabilă și curată.

Polenul de pin este primul polen comestibil care nu este colectat de albine. Adică la acesta sunt absente toate insecticide, pesticide, hormoni de animale, îngrășămintei, antibiotice și metale grele provenite din poluarea aerului.

Polenul de pin este recoltat manual, selectând numai cele mai bune polenuri.
Sunt doar 2-3 zile de perioadă ploioasă în primăvară, în care se colectează polen.
Pinul este polenizat de vânt.

În concluzie, putem spune cu siguranță că, polenul de pin unește și poate înlocui toate suplimentele alimentare scumpe. Cu acesta se poate economisi timp, energie și bani și,  îmbunătăți calitatea vieții.

Polenul de pin chinezesc  este căştigător a numeroase premii prestigioase. Veţi înțelege de ce atunci când îl luați …

By |2017-05-04T07:59:16+00:00mai 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment